Количка

0 артикула

Акумулаторни батерии

Филтри
«1 2 3 4 5 6»

Акумулаторни батерии

Акумулаторни батерии - как работят и какви са предимствата?

 

 

Акумулаторни батерии - обща информация

 

Акумулаторните батерии могат да възвръщат своя клетъчен потенциал чрез работа и захранване с електроенергия, благодарение на което протичат химически процеси. При свързване с даден уред, те се разреждат и съответно настъпва обратния химически процес - енергията се освобождава, тоестте съхраняват и освобождават енергия чрез обратима електрохимична реакция.

 

Акумулаторните батерии за разлика от другите, които са еднократна употреба, след което се изхвърлят, могат да се зареждат многократно, затова се наричат и “презареждащи се батерии”.

 

Акумулаторните батерии се произвеждат в много различни форми и размери, вариращи според специфичното им приложение за различните устройства и уреди. Те се създават електрическа разпределителна мрежа, като се използват няколко различни комбинации от електродни материали и електролити.

 

 

Акумулаторни батерии - какви са предимствата?

 

 

Акумулаторни батерии 1
Акумулаторни батерии - вземете през сайта ни!

Акумулаторните батерии могат да се използват многократно и също така използват по-малко енергия. Презареждането на батериите с зарядно устройство е значително по-енергийно ефективно от разходите за нови батерии.

 

Защо е по-добре да се използват акумулаторни батерии?

 

Важна причина това е опазването на околната среда. Повечето батерии отделят  вредни метали като живак, олово, кадмий и др. Акумулаторните батерии и тяхното основно свойства - многократната употреба, има значителен принос в намаляването на броя на изхвърлените опасни отпадъци.

 

Какво се случва в акумулаторните батерии?

 

В акумулаторните батерии, реакциите са обратими. Когато електрическата енергия от външен източник се прилага към вторична клетка, потокът от отрицателни към положителни електрони, който се създава по време на разреждане, се обръща и зарядът на клетката се възстановява.

 

 

Можете ли да използвате акумулаторни батерии за всичко?

 

 

Акумулаторни батерии 2
Акумулаторни батерии - ниски цени

Да, можете да използвате акумулаторни батерии с по-висок капацитет в повечето устройства, които използват стандартни алкални батерии. Това е идеалният случай да подсигурите всички Ваши електроуреди, електроника и мобилни устройства с възобновяем източник на електроенергия.

 

 

За какво могат да се използват акумулаторни батерии?

 

Стандартните акумулаторни батерии могат да захранват преносими електронни устройства, електрически уреди и т.н. Също така, има специално проектирани акумулаторни батерии, които се използват за захранването дори и на превозни средства. Те съответно са доста по-големи по размер и тяхната мощност определя и функционалността им.

 

Кои са най-добрите марки и производители на акумулаторни батерии?

 

 • Duracell
 • Varta
 • Camelion
 • Panasonic

 

Вижте всички Акумулаторни Батерии

 

 

Акумулаторни батерии - какви са предимствата?

 

 

Акумулаторни батерии 3
Акумулаторни батерии - всички видове

Акумулаторните батерии обикновено първоначално струват повече от батериите за еднократна употреба, но имат много по-ниски общи разходи в бъдещ план и въздействие им върху околната среда не е така негативно, тъй като могат да бъдат зареждани много пъти, преди да се наложи подмяната им. Повечето видове акумулаторни батерии се предлагат в същите размери и със същия капацитет като тези за еднократна употреба и могат да се използват взаимозаменяемо с тях.

 

 

 • AA
 • ААА
 • C
 • D
 • 9V

 

 

Има редица ползи, които придружават използването на акумулаторните батерии. Ще останете впечатлени от възможностите, които те Ви предлагат в допълнение към основните си функции.

 

 

1. Удобство

 

Акумулаторните батерии могат лесно и удобно да се презареждат с обикновено и стандартно зарядно устройство за батерии. Те се предлагат в различни вариации, които вече до съвършенство са развили своите характеристики за надеждност, трайност и комфорт. Това е изключително удобна функционалност, която не отнема излишно време и винаги можете да имате необходимите акумулаторни батерии по ръка.

 

2. По-добро представяне

 

Акумулаторните батерии използват едно и също ниво на енергията през цялото време, докато се използват. Батериите за еднократна употреба обикновено започват от една максимална стойност и постепенно намаляват, докато не спрат да работят. Чрез използване на акумулаторни батерии, Вие получавате максимална производителност по всяко време, дори когато се включи сигнал за "понижен капацитет", което означава, че имате гаранция за оптимална работа.

 

3. Приятел на Земята

 

Акумулаторните батерии са по-добрият вариант с оглед опазването на околната среда в сравнение с батериите за еднократна употреба. Акумулаторните батерии произвеждат по-малко отпадъци, защото могат да се презареждат с обикновено зарядно устройство и се използват отново стотици пъти. Те също така използват по-малко енергия, тъй като презареждането на батерии с зарядно устройство за батерии е по-енергийно ефективно от разходите и енергията от нови батерии.

 

4. Спестяват време

 

Вместо да бягате до магазина или да търсите такъв, когато сте на път и имате нужда от нови батерии, представете си колко време и неудобства ще си спестите с акумулаторни батерии, които са готови за използване по всяко време. Дори и да нямате презаредени акумулаторни батерии, в рамките на 15 минути може да имате отново напълно заредени батерии, което е значително по-добрият и удачен вариант в сравнение с този, който включва отиване до магазина, търсене на батерии, тяхното закупуване, прибирането вкъщи и чак тогава последващата им употреба.

 

5. Спестяват пари

 

 

Акумулаторни батерии 4
Акумулаторни батерии - най-добрите батерии

Въпреки че първоначалната цена на зарядното устройство плюс акумулаторните батерии може да Ви накара да се почувствате, че не си струва, помислете за това в дългосрочен план. Акумулаторните батерии могат да се използват повече от 500 пъти. Изглежда, че всъщност си струва, нали така?

 

 

 

Акумулаторни батерии - зареждане

 

По време на зареждането положителният активен материал се окислява, произвеждат се електрони и се намалява отрицателният материал, като се консумират електрони. Тези електрони съставляват текущия поток във външната верига. Електролитът може да служи като обикновен буфер за вътрешен йонен поток между електродите, както и в литиево-йонните и в никел-кадмиеви клетки, или може да бъде активен участник в електрохимичната реакция, както в оловно-киселинните клетки.

 

 

Зареждането на акумулаторните батерии може да отнеме от няколко минути до няколко часа. Различните батерии изискват различни схеми на зареждане. Например, някои видове акумулаторни батерии могат да се зареждат от източник на постоянно напрежение. Други видове трябва да се зареждат с регулиран източник на ток, който се намалява, когато акумулаторните батерии достигнат до състояние на пълно зареждане. Неправилно зареждане може да повреди батерията, което означава, че зарядното трябва да е съобразено и с вида на акумулаторните батерии.

 

Акумулаторни батерии и екология

 

Като фирма с ясно изразена позиция, ние от Battery Market заставаме твърдо зад нашата политика за опазване на околната среда. Освен задължителните законови изисквания, ние също така сме се ангажирали допълнително с редица въпроси и активности, свързани с екологията, сред които:

 

 • Имаме собствена програма за енергийна ефективност.
 • Ние сме членове на организация за колективно събиране и оползотворяване на негодните за употреба стандартни и акумулаторни батерии.
 • Внедрили сме контейнери за разделно събиране.
 • Имаме изградена и ефективно действаща система за разделно събиране на отпадъци.
 • Всички продукти, които предлагаме са снабдени с информация за тяхното последващо изхвърляне. Също така са маркирани със знаци за евентуална възможност за тяхното рециклиране.

 

Вижте всички Акумулаторни Батерии:  https://batterymarket.bg


Акумулаторни батерии - обща информация
Акумулаторни батерии - какви са предимствата?
Защо е по-добре да се използват акумулаторни батерии?
Какво се случва в акумулаторните батерии?
Можете ли да използвате акумулаторни батерии за всичко?
За какво могат да се използват акумулаторни батерии?
Акумулаторни батерии - зареждане
Акумулаторни батерии и екология