Количка

0 артикула

Батерия за фотоапарат

Филтри
«1 2 3 4 5 6 7 8 9 10»

Батерии за фотоапарати - видове и съвети за удължаването на живота им

Батерии за фотоапарати - видове и съвети за удължаването на живота им

 

Батерии за фотоапарати - въведение

 

Батериите за фотоапарати са се развили в още по-голяма степен и производителите обещават, че те могат да  осигурят максимална ефективност на своите ползватели. 

 

Разбира се качествени батерии за фотоапарати не могат да бъдат закупени от всякъде и е важно да подбирате местата, от които ще направите своя избор - уверете се, че се доверявате на утвърден търговец, който специализира в дадената сфера.

 

 

Батерии за фотоапарати 1
Батерии за фотоапарати - най-добрите батерия

 

 

Това е важно, защото става въпрос за отличителни продукти, чиито спецификации, характеристики и надеждност са гаранция за тяхната функционалност и целесъобразност в дългосрочен план.

 

 

Много камери използват алкални батерии за зареждане, въпреки че по-популярният и търсен вариант са тези с акумулаторни / презареждащи се батерии.

 

 

Вижте всички продукти от категорията Батерии за фотоапарати тук

 

 

Батерии за фотоапарати - видове

 

 

По-голямата част от камерите изискват определен тип батерии за фотоапарати, които варират според производителя и модела.

 

Това може да означава не само различно устройство, но различна форма и дори различна продуктова линия.

 

За щастие повечето производители предлагат един и същ тип батерии за фотоапарати, които са еквивалентни и взаимозаменяеми. Това е значително удобство, когато съставната част се нуждае от подмяна или когато трябва да сложите старите устройства в новата камера.

 

Има и камери обаче, изискващи наличието на специфични батерии за фотоапарати, които не могат да бъдат заместени с аналози, а трябва да бъдат абсолютно същите като оригинала.

 

Все още има камери, които продължават да използват обикновени батерии като AAA или AA.

 

 

Батерии за фотоапарати 2
Батерии за фотоапарати - разгледайте всички продукти

 

 

Някои DSLR устройства могат да бъдат оборудвани с вертикален аксесоар за захващане, който държи две от батериите за фотоапарати и може да се адаптира към общите им размери. Проверете списъка с възможни аксесоари на Вашия конкретен модел, за да видите дали това е възможно.

 

 

 

Акумулаторни батерии за фотоапарати и AAA

 

За камери, които използват AA или AAA, най-добре разчитайте на акумулаторната им версия. Въпреки че можете да използвате и такива за еднократна употреба, мощността, която те ще Ви предложат ще Ви излезе доста скъпо, особено ако често използвате камерата си.

 

Никел-метал-хидридните (NiMH) батерии за фотоапарати са по-ефективни от по-старите никел-кадмиеви (NiCd). NiMH са повече от два пъти по-мощни и нямат ефект на паметта, което намалява максималния капацитет на бъдещите зареждания, ако презареждате NiCd батерията, преди да е напълно разредена.

 

 

 

Можете винаги да носите в себе си и литиеви АА за еднократна употреба за по-голяма сигурност, че няма да останете без енергия, тогава когато най-много Ви трябва и няма да изпуснете важен момент. Те са малко по-скъпи, но издържат много по-дълго и тежат на половина от стандартните алкални AA батерии за фотоапарати (които всъщност също не са лош вариант за резерва).

 

Акумулаторно литиево-йонни батерии за фотоапарати

 

Акумулаторните литиево-йонни (Li-ion) батерии за фотоапарати са най-често използваните в цифровите камери, особено в DSLR. Те са по-леки, по-мощни и по-компактни от NiMH батериите и не биват засегнати от студеното време. Тяхната мощност произвежда силна светкавица за ярки снимки и по-голям обхват на спрямо други типове батерии за фотоапарати.

 

Литиево-йонните устройства се запазват мощността си за по-дълъг период от време, което е полезно, ако използвате цифров фотоапарат, който изисква много енергия. Литиево-йонните батерии за апарати съответно обикновено са по-скъпи от NiMH вариантите.

 

 

Батерии за фотоапарати 3
Батерии за фотоапарати - качествени батерии

 

 

Акумулаторните литиево-йонни батерии за фотоапарати имат специфични за марката си форма. Когато си закупувате нови батерии за фотоапарати, те обикновено са напълно съвместими с оригиналното зарядно.

 

 

Забележка: Възможно е литиево-йонните батерии за фотоапарати да причинят евентуални пожари по време на полет, ако имат някаква повреда или не функционират правилно, затова много авиокомпании не позволяват съхранението им в чекирания багаж, а единствено в ръчния.

 

Акумулаторни NiMH батерии за фотоапарати

 

Подобно на литиево-йонните батерии за фотоапарати, NiMH могат да се зареждат стотици пъти. Те не са много скъпи и се презареждат само за един до два часа. Въпреки това, те не държат толкова продължително време. NiMH батерии за фотоапарати са по-безвредни за околната среда, отколкото Li-on вариантите.

 

 

7 съвета, с които да удължите живота на батериите за фотоапарати

 

  • Изключете безжичната връзка (wireless)

 

Някои камери дори предлагат „Самолетен режим“, подобно на смартфоните. Това незабавно забранява куп функции, като WiFi, Bluetooth и GPS, които могат да източат много ток. За повечето производители ще трябва да преглеждате ръчно менютата, като изключвате функциите, които не използвате една по една. Може да е добра идея да добавите някои от тези опции в менюто „Предпочитани“, ако камерата Ви го предлага.

 

 

  • Изключвайте стабилизацията

 

Стабилизацията е удобна функция, но ако и Вие сте от този тип фотографи, които не я използват често, по-добре я включвайте само тогава, когато знаете, че имате нужда от нея. По този начин ще си спестите известно количество енергия за батериите за фотоапарати а и ще Ви помогне да подобрите техниката си за задържане.

 

  • Изключвайте автоматичното почистване на сензора

 

Някои модели камери имат специално приспособление за самопочистване, което автоматично почиства праха от предната страна на сензора.

 

 

Батерии за фотоапарати 4
Батерии за фотоапарати - купете през сайта ни!

 

 

Всеки път, когато включвате и изключвате камерата добавяте допълнително натоварване за батериите за фотопарати, за да извършат те автоматичното почистване на сензора. Ако го изключвате и пускате по няколко десетки пъти по време на заснемане, това може да се увеличи разхода на енергия.

 

 

  • Изключете LCD възпроизвеждането на снимките / видеата

 

Очевидно LCD дисплеите изразходват доста голямо количество енергия и това е основна причина защо много батерии за фотоапарати не издържат толкова дълго. Това може да е добър аргумент за закупуване на този външен преносим монитор или рекордер, който винаги сте искали.

 

  • Изключете яркостта на LCD екрана

 

Дори и да изключите прегледа на изображенията, LCD дисплеите постоянно се появяват, докато преглеждате менютата или снимките. Занижването нивото на яркостта на може да спести допълнително енергия за батериите за фотоапарати.

 

  • Изключвайте камерата, когато не я използвате

 

По-модерните камери освен, че станали по-ефективни, също така са оборудвани с много иновации, приложения и функции, които допълнително изтощават батериите за фотоапарати. Именно това е причината да е препоръчително да изключвате своята камера, когато не я използвате активно.

 

  • Сменете старите батерии за фотоапарати с нови

 

Това е още едно правило, което изглежда очевидно - все пак старите батерии за фотоапарати се амортизират и не могат да издържат толкова дълго, но все още много хора го пренебрегват, което оказва отрицателно влияние върху качеството на снимките и удобството при експлоатацията на камерата. За да се възползвате от максималния потенциал на своето устройство, то задължително трябва да бъде ефективно заредено и да разполага с оптимална мощност.

 

  • Деактивирайте светкавицата, която се включва по подразбиране

 

Истината е, че през по-голямата част от времето нямате нужда нужда от нея. В много случаи камерата предполага, че тя е важна в случая и я държи активна, без Вие наистина да я използвате. Затова е най-добре да я изключите, за да съхраните ценната енергия на батериите за фотоапарат за нещата, за които действително тя ще Ви е нужна.

 

  • Изключете AF илюминатора

 

В зависимост от това какво снимате, може да е удачен вариант за изключите AF илюминатора. По принцип, когато камерата мисли, че е твърде тъмно, тя ще освети обекта, така че да може да фокусира. Това може да бъде досадно, а и да консумира допълнително количество енергия от батериите за фотоапарати. Ако наистина не можете да фокусирате го оставете включен, но в противен случай е безсмислено да бъде активен.

 

Батерии за фотоапарати с гаранция за качество

 

На съвременния пазар могат да бъдат открити много некачествени батерии за фотоапарати, които дори да не се доближават до свойствата и характеристиките на оригиналните продукти. Производителите, които слагат търговската си марка на своите продукти гарантират на сто процента за техните произход, ефективност, надеждност и функционалност. Това е изключително важна предпоставка при избора за покупка.

 

Препоръчително е да се доверите на търговци, които работят с доказано добри продукти от утвърдени световни брандове, ако искате да бъдете сигурни в качеството на батериите за фотоапарати. Трябва да съобразите те да бъдат също точния размер, форма и мощност като предишните, за да паснат идеално на камерата Ви.

 

Алтернативата на батерии за фотоапарати с имитиращи марки може да Ви докара сериозни проблеми с производителността на Вашето устройство и дори да го повреди, затова не рискувайте със съмнителни артикули от нелегитимни търговци.

 

Разгледайте и купете висококачествени батерии за фотоапарати от https://batterymarket.bg:

 

Acer

BenQ

Canon

Casio

Epson

Evolve

Fuji

Hitachi

HP

Kodak

Konica & Minolta

Kyocera

Leica

Medion

Nikon

Olympus

Panasonic

Pentax

Praktica

Premier

Ricoh

Samsung

Sanyo

Sharp

Sony

Toshiba

Premier

Review

Minox

Megapix

Maginon

Traveler

Rollei

Vivitar

 


Батерии за фотоапарати - въведение
Батерии за фотоапарати - видове
Акумулаторни батерии за фотоапарати и AAA
Акумулаторно литиево-йонни батерии за фотоапарати
Акумулаторни NiMH батерии за фотоапарати
7 съвета, с които да удължите живота на батериите за фотоапарати
Батерии за фотоапарати с гаранция за качество