За да използвате batterymarket.bg пълноценно е необходимо да разрешите използването на Javascript във вашия браузър. Ако не разрешите използването на Javascript няма да можете да използвате пълноценно всички функции,както и да завършите вашата поръчка.

Количка

0 артикула
Начало ФЕНЕРИ 188 продукт(и)

Фенери MAGLITE - LED LENSER - VARTA - DURACELL

Филтри
«1 2 3 4 5 6 7 8 9 10»

Фенери

Фенери за дома и работното място или как нещо толкова малко е толкова важно и полезно?

 

 

Фенери - обща информация

 

Фенерите са преносими източници на електрическа светлина. Обикновено те са оборудвани с електрическа крушка с нажежаема жичка или светодиод (LED).

 

Стандартните фенери се състоят от светлинен източник, монтиран в рефлектор, прозрачен капак (понякога комбиниран с обектив) за защита на светлинния източник, рефлектор, батерия и превключвател.

 

Първите фенери, захранвани с батерии са изобретени около 1899 г. Съвременните варианти, както вече отбелязахме, използват предимно крушки с нажежаема жичка или светодиоди. Те работят с батерии за еднократна употреба или с акумулаторни батерии. Някои модели могат да се захранват чрез разклащане на фенерите, а други имат слънчеви панели за зареждане на батерията.

 

 

Фенери 1
Фенери - купете сега!

 

 

В допълнение, може да се каже, че ръчните фенери с общо предназначение, имат различни форми и размери, а могат също да бъдат адаптирани за специални цели.

 

 

Някои фенери например могат да бъдат прикрепени към работната каска, оставяйки ръцете свободни, да се използват под вода или в силно мъгливи пространства.

 

Фенерите за изключително удачен вариант, когато се намирате на място без електрическо захранване или в моменти, в които то е прекъснато, поради някаква причина.

 

Фенери - кои са техните източници на енергия?

 

Различават се няколко основни източника на енергия за различните фенери, които са по-подробно описани в следващите редове.

 

Батерии за фенери

 

Най-често срещаният и удобен източник на захранване за фенерите са батериите. Те могат да бъдат стандартни (за еднократна употреба) или акумулаторни (презареждащи се).

 

Изборът на батерии играе определяща роля за времето на работа и общото тегло на фенерите.

 

Стандартните батерии може би са по-икономичният вариант, ако фенерите се ползват относително рядко. Литиевите варианти могат да бъдат съхранявани продължително време с малък риск от евентуално от изтичане. Фенерите с литиеви батерии са по-полезни при по-ниски температури от цинковите, заради електролитите на водна основа. Също така, те имат по-ниско вътрешно съпротивление и по този начин са ефективни при нужда от осветление с висока мощност.

 

 

Фенери 2
Фенери - високо качество

 

 

Фенерите, които се използват постоянно или за продължителен период от време е най-добре да бъдат оборудвани с акумулаторни батерии, което ще Ви спести време и пари от тяхната постоянна подмяна. В този случай, презареждащите се батерии са по-икономичния и удачен вариант.

 

Механично захранване на фенери

 

Има модели фенери, които се зареждат чрез механично задвижване. Те имат пружина, свързана с малък електрически генератор (динамо). Някои видове използват динамото, за да заредят кондензатор или батерия, докато други само светят, докато динамото се движи. Възможно е и производството на електроенергия от фенери, чрез използването на електромагнитна индукция. Те използват силен магнит, който може свободно да се плъзга нагоре и надолу по тръбата, преминавайки през намотка от тел. Разклащането на фенерите съответно зарежда кондензатора или акумулаторната батерия, която подава ток към светлинния източник. Този тип устройства са били много популярни по време на Втората световна война, тъй като тогава е било трудно в полеви условия да се сдобият с батерии.

 

Фенери с кондензатор

 

Кондензаторът може да се зарежда по-бързо от батерията и може да се зарежда многократно без загуба на капацитет; времето за работа на фенерите обаче е ограничено от относителната маса на кондензаторите в сравнение с електрохимичните батерии.

 

Фенери - приложение и употреба

 

Използването им варира драстично в зависимост от Вашата професия, ежедневие и хобита.

 

 

Фенери 3
Фенери - изберете най-доброто

 

 

Днес много хора погрешно смятат, че нуждата от фенери е изместена от наличието на смартфоните. Това обаче изобщо не е така. Те са много по-компактен, надежден и ефективен вариант за осветяване. Те обезпечават редица ситуации, в които не можете и не е препоръчително да разчитате на телефона си.

 

 

Фенерите са важен инструмент за справяне с разнообразни ситуации и независимо дали ги използвате непрекъснато или ще Ви се наложи един път, тяхната помощ е наистина безценна. Независимо дали ги използвате всеки ден или спорадично, тези осветителни инструменти правят живота много по-лесен.

 

Разгледайте нашите предложения за фенери и изберете най-удачния вариант съобразно Вашите индивидуални нужди и желания

 

 

Фенери за спешни случаи

 

Фенерите са полезни поради очевидни причини. Съхраняването им в дома и в автомобила може да се окаже решаващо за справянето с неочаквана ситуация. Прекъсването на главното електрозахранване може да бъде сериозен проблем, ако не сте подсигурени с фенери.

 

 

 

 

Нещо толкова малко, може да бъде изключително полезно в дадена ситуация, в която телефонът Ви няма как да свърши същата работа. Това е важен компонент, който може да подсигури Вашата сигурност и безопасност.

 

Фенери и ремонти

 

Най-вероятно Ви се е случвало да искате да видите нещо под капака на автомобила, но дори това, че навън е светло, не Ви помага. Фенерите в този случай вършат идеална работа, защото за разлика от телефона, те имат компактна форма и насочващ сноп светлина, което Ви позволява да добре да видите всичко, което Ви интересува.

 

При домашните ремонти също често се налага употребата на фенери, а при професионалните кадри, това е просто задължително.

 

 

Фенери за късни разходки и ориентиране в тъмното

 

 

Фенери 4
Фенери - ниски цени

 

 

Когато се движите в слабо осветени зони, фенерите ще Ви осигурят екстра комфорт, помагайки Ви да видите не само пътя пред себе си, но и цялостната обстановка.

 

Фенерите са изключително удобен вариант за къмпингуване на открито и със сигурност трябва да бъдат сред първите неща във Вашия списък при всяко туристическо пътуване.

 

Фенери за забавление и игри

 

Парти с преспиване или обикновена игра може да се превърне в истинско приключение с включването на фенери, които въображението може да приложи в различни варианти за развлечение и забавление на децата.

 

 

 

 

Фенери и техни други приложения

 

Може да го използвате, за да надникнете в гърлото си, проверяйки дали то е зачервено или дали не Ви расте мъдрец, може лесно да погледнете под гардероба, откривайки точно това, което търсите, можете да инспектирате стените в дома си, за да направите евентуалното наличие на плесен лесно видимо, да погледнете зад тръбите в банята за потенциален теч и много, много други.

 

 

Фенери от https://batterymarket.bg

 

 

Общо взето е хубаво да имате фенер под ръка. Няма нужда той да е голям, а да Ви върши работа. А какво по-лесно от това да го пъхнете в дамската чанта, раницата или колата? Нещо малко, което не коства усилие, но може да има огромно значение, променяйки значително обстоятелствата и гледната точка.

 

Предлаганите от нас фенери покриват всички нужди и дейности, в които това ценно устройство може да Ви потрябва и да бъде полезно.

 

Вижте всички продукти от категорията тук

 


Фенери - обща информация
Фенери - кои са техните източници на енергия?
Батерии за фенери
Механично захранване на фенери
Фенери с кондензатор
Фенери - приложение и употреба
Фенери за спешни случаи
Фенери и ремонти
Фенери за късни разходки и ориентиране в тъмното
Фенери за забавление и игри
Фенери и техни други приложения
Фенери от https://batterymarket.bg