За да използвате batterymarket.bg пълноценно е необходимо да разрешите използването на Javascript във вашия браузър. Ако не разрешите използването на Javascript няма да можете да използвате пълноценно всички функции,както и да завършите вашата поръчка.

Количка

0 артикула

Алкални батерии AAA - LR3 - LR03

Филтри
«1 2»

Батерии ААА - какво трябва да знаете за тях?

 

Батерии ААА - същност, разпространение и приложение

 

Батерии ААА (три пъти “А”) са стандартни сухи клетъчни устройства, които са изключително популярни и обикновено се използват в преносими електронни устройства с ниско потребление.

 

Те имат широко приложение и най-често батерии AAA се използват в малки електронни уреди, като например дистанционни управления за телевизори, MP3 плейъри и цифрови фотоапарати.

 

С напредъка на иновациите в съвременната електроника и увеличаването на ефективността, много устройства, които преди това са били проектирани за батерии тип АА, се заменят с модели, които приемат батерии ААА.

 

Батерии ААА - видове

 

 

Батерии ААА 1
Батерии ААА - най-добрите батерии
Батерии ААА се предлагат в четири основни вида: стандартни, алкални, литиеви и акумулаторни. В по-голяма част от приложението си, стандартните устройства имат най-кратък живот, следвани от алкалните, литиевите и накрая акумулаторните. При вземането на решение, трябва да знаете колко време ще работи например играчката на детето с единия вид батерии ААА и колко ще работи с другия, като разликата може да е наистина значителна.

 

 

Важно: Никога не се опитвайте да презареждате батерии ААА, които на са акумулаторни, защото има сериозна вероятно от експлозия и пожар.

 

Животът на батерии AAA зависи особено от тяхната употреба. За сравнение, цифров часовник може да работи до шест месеца със стандартни батерии ААА, година с алкални и до две или три години с литий. Фенерът може да работи няколко часа със стандартни компоненти, два пъти по-дълъг с алкални и четири пъти по-дълъг с литий.

 

Но например, ако не използвате дадения уред, като фенерче например, няма нужда да използвате акумулаторни батерии ААА, докато за фотоапарат, с който непрекъснато снимате, това би бил идеален вариант.

 

Батерии ААА - какво оказва влияние върху продължителността на живота им?

 

Най-важните фактори, влияещи върху живота на батерии ААА, са техните вид и качество, както и честотата на използване. Околната среда, особено ниските или високите температури и влажността, също оказват влияние върху техния живот. Разбира се презареждащите се или акумулаторните батерии ААА имат значително по-дълъг експлоатационен срок от тези за еднократна употреба.

 

 

 

Батерии ААА и външните условия

 

Използването на батерии ААА на температура, която е прекалено висока или прекалено ниска, както и на места с висока влажност, значително ще намали техния живот. Това правило важи за всички видове, освен за литиевите, които функционират добре и при ниски температури и те реално има най-дълъг експлоатационен живот.

 

Важно: Всички батерии ААА съдържат вредни за околната среда елементи. Затова никога не се опитвайте да ги отворите, не нарушавайте целостта им и ги рециклирайте на обозначените за това места.

 

Акумулаторни батерии ААА - живот с презареждане

 

 

Батерии ААА 2
Батерии ААА - купете от нас
Акумулаторните батерии ААА издържат най-дълго. Но реалната продължителност на  живота им зависи от правилната поддръжка. Те трябва да бъдат винаги заредени и никога да не ги съхранявате в разредено състояние. Също така в никакъв случай не свързвайте изходните клеми на акумулаторните батерии ААА.

 

 

За максимално дълъг живот, прочетете и спазвайте указанията на производителя и никога не се опитвайте да презареждате батерии ААА, които не са съвместими с Вашето зарядно устройство.

 

Батерии ААА - качество, на което трябва да държите

 

Когато купувате батерии AAA, трябва да имате предвид тяхното качество. Разрастващото се производство дават възможност за все по-голям избор, но това в никакъв случай не означава и по-голямо качество. Затова Ви препоръчваме да избирате продукти от световно утвърдени производители, предлагани от реномирани и лицензирани търговци като https://batterymarket.bg

 

 

Какви са разликите между батерии AAА и AA?

 

Те са следните:

 

1. Батерии AAA са по-малки от АА. Капацитетът за съхраняване на енергия е пропорционален на размера на батерията. Така че дори и двете да могат дадат същото напрежение, AA ще го осигури за по дълго време.

 

2. Пренасяното количество ток варира. То е като вода, която тече през тръбата. Ако се нуждаете от повече вода, ще изберете тръба с по-голям диаметър. Ако имате нужда от малко количество вода, ще изберете тръба с по-малък диаметър. На този принцип, ако уреда се нуждае от по-малко ток за захранване, изберете батерии ААА, ако е необходим по-голям капацитет спрете се на AA.

 

Важно: Напрежението в батерии ААА и АА е едно и също.

 

 

Съвети за избор на батерии ААА

 

  1. Първо уточнете точно какъв размер батерии ААА Ви трябват. Това е просто. Можете да погледнете самото устройство или притурката към него, за да видите какъв размер е необходим, или евентуално вижте ръководството с инструкции. В случай, че не можете да се справите, най-добре проверете в гугъл, където със сигурност ще намерите информация.

 

 

Батерии ААА 3
Батерии ААА - разгледайте и купете
При нужда от консултация, може да се обърнете към нас: 0888 006 946

 

 

2. Вземете решение батерии ААА за еднократна употреба или акумулаторни. Тези за еднократна употреба са по-евтини при първоначална покупка и имат отличен срок на годност, но акумулаторните батерии ААА могат да се използват отново и отново, което в крайна сметка ги прави по-рентабилен избор. В крайна сметка изборът е Ваш.

 

3. Изберете правилния тип батерии ААА съобразно Вашите конкретни нужди. Вече разбрахте как работят акумулаторните и знаете по какво алкалните се различават от литиевите, както и NiMH от литиево-йонни те, което ще Ви помогне да се спрете на вариант, който да отговаря на Вашите нужди и приложението му да бъде ефективно за Вас.

 

Ако имате въпроси, нашите консултанти са на Ваше разположение: 0888 006 946

 

 

Батерии ААА - богат избор и гаранция за качество

 

Батерии ААА са може би най-често срещаните размери за широко потребление. Различните видове: никел-метал-хидридни, литиеви, литиево-йонни, алкални и акумулаторни имат своите силни и слаби страни, които разбира се определят и строго индивидуално спрямо конкретните нужди на всеки. Факт е обаче, че голяма част от съвременните уреди работят именно с батерии ААА и това прави нуждата от тяхната употреба нещо задължително. Затова и избора на качествени продукти стои заложен в основата на клиентската удовлетвореност.

 

Това, което ние сме приели като наша основна задача е да Ви предлагаме и доставяме батерии ААА, които се отличават с изключително високо качество и гаранция за надеждност. Можем да Ви препоръчаме различни опции и много варианти, съобразени с Вашите потребности и желания. Също така бихме могли да Ви дадем подходящи съвети и да Ви насочим към решения, които да Ви помогнат да направите своя информиран избор.

 

Нашата селекция от батерии ААА е внимателно подбрана сред всички продукти на водещите световни производители. Предлагаме широка гама както първични, така и акумулаторни батерии.

 

 

https://batterymarket.bg/

Телефон: 0888 006 946

E-mail: info@batterymarket.bg

 

 

Батерии ААА - същност, разпространение и приложение
Батерии ААА - видове
Батерии ААА - какво оказва влияние върху продължителността на живота им?
Батерии ААА и външните условия
Акумулаторни батерии ААА - живот с презареждане
Батерии ААА - качество, на което трябва да държите
Какви са разликите между батерии AAА и AA?
Съвети за избор на батерии ААА
Батерии ААА - богат избор и гаранция за качество